Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falska sms

Varning för ny variant på Teliabluff

Fakturabluffen som ser ut att komma från Telia har dykt upp i nya varianter.

Publicerad

Texten i sms:et som en Råd & Rön-läsare fick är något förvirrande och blandar svenska och engelska. Men som vanligt gäller att inte klicka på länkar i meddelanden från okända avsändare.

Vi har tidigare skrivit om både sms och e-postvarianter av en bluff som går ut på att lura mottagaren att en faktura hos Telia betalats två gånger. Sms-varianten har nu dykt upp i flera nya versioner, ibland med lite förvirrande budskap.

I en av dem sägs att du blivit inbjuden till tjänsten Route4Me följt av information om att fakturan betalts två gånger. Precis som i tidigare bluffar gäller att inte följa länken eller att lämna ifrån sig några personuppgifter eller att logga in med Bank ID.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.