Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falska sms

Fler inkasso-bluffar med sms

Sms med bluffar som ska lura mottagaren att hen har en skuld hos inkasso fortsätter att vara vanliga. I senaste varianten ökar bluffmakaren stressnivån genom att påstå att mottagaren missat tidigare uppmaningar att betala.

Publicerad

Så här ser meddelandet som en Råd & Rön-läsare tog emot ut.

Att få ett meddelande om en skuld hos ett inkassobolag kan vara stressande. Ännu mer stressande är det om meddelandet påstår sig vara en påminnelse. Stress hos mottagaren är något bluffmakare eftersträvar eftersom det ökar chansen för misstag eller bristande kritiskt tänkande.

I en variant på de inkassobluffar som varit vanliga de senaste månaderna sägs att den som tar emot meddelandet ”trots tidigare anmaningar” inte reglerat sin skuld.

Målet är att få mottagaren att ringa numret till bluffmakaren som sedan på olika sätt försöker lura till sig pengar.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.