Hoppa till innehållet
Varning Bilbarnstolar

Varning för livsfarligt babyskydd

I vårt pågående test av bilbarnstolar lossnar ett babyskydd från sitt fäste vilket resulterar i att hela skyddet kastas genom bilen. 

Publicerad

I både frontal- och sidokrockstestet lossnade Chicco Kiros i-Size babyskydd från dess Isofixbas.

Ett babyskydd har i Råd & Röns pågående test av bilbarnstolar visat sig vara en dödsfälla. I både frontal- och sidokrockstestet lossnade Chicco Kiros i-Size babyskydd från dess Isofixbas, vilket resulterade i att babyskyddet med en bebisdocka kastades genom bilen. Detta kan leda till mycket allvarliga skador på barnet under en eventuell krock. Enligt teknikerna som undersökte stolen verkade det som att låsanordningen som höll fast stolen vid basen öppnades på grund av kraften av krocken.  

Testresultatet visar dock att om man sätter fast babyskyddet med bilbälte, utan basen, fungerar det bra. Chicco Kiros i-Size babyskydd har nyligen släppts på marknaden och har endast sålts i 1 984 exemplar. Den säljs inte i några svenska butiker, men kan köpas online från europeiska webbutiker.

Enligt tillverkaren gäller det endast babyskydd som har sålts från och med juli 2020. Chicco kommer också att återkalla alla Isofixbaser till babyskyddet och rekommenderar konsumenter som har köpt det att använda det utan Isofixbas.

Här hittar du Råd & Röns test av 92 bilbarnstolar och babyskydd.