Så testar vi smörgåsgrillar
Vi köpte ingredienserna samma dag i samma butik.
Vi har testat de nio smörgåsgrillarna, som alla har dubbla järn, genom att göra två omgångar varma smörgåsar efter varandra enligt tillverkarnas instruktioner. Ingredienserna är formfranska, ost och skinka. Brödet köpte vi samma dag i samma butik för att det ska vara så likvärdigt som möjligt. I testet har vi dessutom bedömt hur lätta grillarna är att använda och rengöra, hur mycket ström de drar samt om det finns risk att bränna sig.
Ett begränsat elsäkerhetstest är utfört i labbet, i det deltestet är maxbetyget sju eftersom det inte är ett fullständigt säkerhetstest. Övriga delbetyg anges på en 9-gradig skala. Det samlade betyget anges på en 100-gradig skala, där vi har viktat delbetygen så här:
Grillning: 50 procent
Hanterbarhet: 35 procent
Kvalitetsintryck: 5 procent
Energiförbrukning: 5 procent
Säkerhet: 5 procent

Jumbon Severin 2968 rostar väldigt ojämnt och läcker rejält med ost.

Logik L02SM316E ger mackorna jämn och fin färg.