Hoppa till innehållet

Råd&Rön använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Tvister: Fläckar på golvet efter sofftvätten

Beslut i Allmänna reklamationsnämnden.

Publicerad

Erik och Malin höll inte med företaget om att fläckarna fanns där redan innan soffan tvättades.

Sofforna hemma hos Erik och Malin hade blivit fläckiga och de beställde rengöring av Malmö Mattvätt & Möbeltvätt. De påpekade att golvet var nyslipat och oljat och att företaget måste täcka det ordentligt när de tvättade sofforna. Men senare upptäckte paret fläckar på flera ställen, som de hävdade kom från tvätten. Erik och Malin tog hem en golvslipningsfirma som granskade fläckarna och rekommenderade att hela golvet skulle slipas om. Det skulle kosta 13 340 kronor och dessutom måste Erik och Malin bo på hotell två nätter medan slipningen och oljningen genomfördes. Paret krävde därför Malmö Mattvätt & Möbeltvätt på 17 100 kronor.

Företaget nekade och hävdade att de hade sett fläckar som redan fanns på flera av golven, bland annat under matbordet i köket. Fläckarna var sådana som uppstår när till exempel feta matrester hamnar på oljat golv, men deras rengöringsmedel var vattenlösligt och lämnade inga sådana fläckar.

Arn tycker inte att det går att dra slutsatsen att fläckarna kommer från rengöringsmedlet. Och något besiktningsutlåtande har inte lämnats in. Eriks och Malins krav avslås. 

Beslut i nämnd för alternativ tvistlösning

Texten refererar till ett beslut från en nämnd för alternativ tvistlösning. 

Om du hamnar i en konflikt med ett företag och inte lyckas lösa den kan du anmäla ärendet för att få saken prövad. Allmänna reklamationsnämnden (Arn) har flera olika avdelningar som prövar de flesta typer av ärenden. Det finns även andra nämnder som prövar konsumenttvister, exempelvis Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd (FRN), som avgör tvister mellan mäklare och konsumenter.

Vilka nämnder som är godkända för alternativ tvistelösning avgörs av Kammarkollegiet. En lista på godkända nämnder med kontaktuppgifter hittar du här