Alla hällarna testas i flera olika moment, med olika kärl.
Pannkakor
Hällarna testas i flera olika moment, med olika kärl.
Till pannkakorna används standardiserad smet. Temperaturen ställs in enligt vad som rekommenderas i manualen. Tre pannkakor gräddas i varje panna och utseendet bedöms.
Låg temperatur
Om kokzonerna klarar att hålla låg temperatur, när maten ska stå på svag värme, mäts genom att matolja hälls i en kastrull upp till tre centimeters höjd. Två kastruller och två kokzoner, den största och den minsta, används i testet. Oljans temperatur mäts kontinuerligt under 30 minuter, samt efter avslutad värmning.
Flexzonen
Flexzonens effektivitet mäts genom att en plåt bestryks jämnt med ett lager fett och ett lager vetemjöl. Plåten läggs på flexzonen, som värms upp på högsta temperaturen tills mjölet börjar bli brunt där plåten blir varm. Ingen flexzon värmde plåten jämnt, utan bara i två runda zoner i plåtens över- och underkant.
Vattenkokning
Hur snabbt hällarna kokar upp vatten testas genom att två liter vatten hälls i en kastrull som är 21 centimeter i diameter. Den största kokzonen används varje gång. Temperaturen sätts på max, men boosterfunktionen (snabbuppvärmning) används inte. Tiden för uppvärmning till kokning mäts två gånger för varje häll.