Hoppa till innehållet

City gross missade återkalla felmärkt hundgodis

Indragna hundgodiset gick att köpa en månad efter att det skulle ha plockats bort från City gross butikshyllor. 

Publicerad

Butiken missade att plocka bort det felmärkta godiset.

Efter Råd & Röns granskning av hundgodis meddelade City gross att kedjan skulle dra tillbaka sin Favorit Träningsmix eftersom näringsinnehållet som var angivet på förpackningen avvek mer än tillåtet från det faktiska näringsinnehållet.  

Störst avvikelse var det för protein, där förpackningen angav 15,5 procent protein när godisbitarna i själva verket bara innehöll nio procent. Favorit angav också för mycket fett, aska och fiber/växttråd på sin förpackning. 

– Eftersom uppmätta analytiska beståndsdelar inte överensstämt med de värden som anges på etiketten på Favorit Träningsmix har vi dragit in produkten från butik, sa Stefan Melliander, kvalitetschef på Bergendahls, som står bakom varumärket Favorit till Råd & Rön då. 

En månad senare lyckades tidningen trots det köpa Favorit Träningsmix i en av City gross butiker i Stockholm. 

Enligt Stefan Melliander är det en miss av butiken att produkten fortfarande finns kvar i hyllorna. 

– Varan hade sats ut på två ställen i butiken och när den drogs tillbaka har den missats på det ena stället, säger han. 

Trots det borde det inte ha gått att köpa hundgodiset eftersom det ska vara spärrat i butikens kassasystem. Men även här har det skett en miss enligt företaget. 

– Det är katastrofalt dåligt. Vi gör många indragningar och det fungerar. Att det har gått fel den här gången beror på den mänskliga faktorn, säger Stefan Melliander.