Våffeljärn - bäst i test
Råd & Rön har testat 9 dubbla våffeljärn. Ett bra våffeljärn ska snabbt fixa frasiga våfflor till hela fikasällskapet. Men testet visar att flera våffeljärn är svåra att göra rent. Två av testets våffeljärn är dessutom lätta att bränna sig på.
Om testet

Vi har testat...
- Hur frasiga våfflorna blir.
- Hur enkla järnen är att använda
- Om våffeljärnen är lätta att göra rent.
- Om det finns risk att du bränner dig när du gör våfflorna.
- ...och mycket mer!
Svar direkt
- Mineralvatten bubblare i frasvåfflan
- …och mycket mer!
Publicerad
Testade våffeljärn
Fler tester
Utdrag ur testet av våffeljärn
Att hitta ett våffeljärn som både gör goda våfflor med rätt frasighet och konsistens och som är enkelt att hantera och göra rent är inte lätt. Vi har testat nio våffeljärn, som klarar att grädda två våfflor på samma gång
Två av våffeljärnen sticker ut, men på ett dåligt sätt. I vårt säkerhetstest blir handtagen på båda våffeljärnen så varma att du riskerar att bränna dig, vilket gör att vi har dragit ner det samlade betyget. Det är synd eftersom ett av järnen hör till dem som gör de frasigaste våfflorna och det andra är lättast att rengöra av alla i testet. Men säkerheten först!
Viktigast i vårt test är annars hur bra våffeljärnen är på att grädda själva våfflorna. Vi har använt samma mängd smet i alla järn och gjort tre omgångar våfflor och låtit dem gräddas tills de är klara. En smakpanel har bedömt våfflornas konsistens och hur frasiga de är. Alla får samma betyg när det gäller smak och konsistens. Vilka våfflor som är bäst avgörs av frasigheten och helhetsintrycket som panelen har fått. Panelens favoritvåffla görs med ett våffeljärn, som tyvärr är relativt långsamt och dessutom krångligt att rengöra, med smetrester som är svåra att få bort. Det drar ner det samlade betyget.
Flera av våffeljärnen har problem med att våffelsmeten läcker ut och ofta blir problemet värre allt eftersom fler våfflor gräddas. Att dra ner på mängden smet för att slippa läckage fungerar heller inte alltid, eftersom våfflan då riskerar att bli för tunn.