Konserverade sardiner
Konserverade sardiner är ett billigt och enkelt sätt att få i sig nyttigheter. Men du kan inte lita på att konserverna innehåller så mycket fisk som de påstår – eller att det ens är sardiner i burken.
Tack för ditt köp!
Testet är nu upplåst och tillgängligt för dig i 30 dagar. Vi har också skickat ett mejl med länken du behöver för att öppna testet igen (inom 30 dagar). Titta i skräppostkorgen om du inte hittar det.
Testet i korthet
- Vi har testat elva konserverade sardinsorter, fem i olja och sex i tomatsås.
- Flera sardinburkar innehåller mycket mindre fisk än vad som står angivet på burken.
- I Sardinmästarens och Kung Gustafs produkter är det inte sardiner, utan skarpsill.
- Högst betyg av smakpanelen får Sardinmästarens brisling i olja och Kung Gustafs sardiner i tomatsås. Bäst i test blir Ortiz sardiner i olivolja medan Fiestas sardiner i solrosolja blir utnämnd till Bra köp.
Utforska och jämför alla testade produkter
Publicerad