Hoppa till innehållet

Råd&Rön använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Konserverade sardiner

Konserverade sardiner är ett billigt och ­enkelt sätt att få i sig nyttigheter. Men du kan inte lita på att konserverna ­innehåller så mycket fisk som de påstår – eller att det ens är sardiner i burken.

I korthet

  • Vi har testat elva konserverade sardinsorter, fem i olja och sex i tomatsås. 
  • Flera sardinburkar innehåller mycket mindre fisk än vad som står angivet på burken. 
  • I Sardinmästarens och Kung Gustafs produkter är det inte sardiner, utan skarpsill.
  • Högst betyg av smakpanelen får Sardinmästarens brisling i olja och Kung Gustafs sardiner i tomatsås. Bäst i test blir Ortiz sardiner i olivolja medan Fiestas sardiner i solrosolja blir utnämnd till Bra köp.

 

Utforska och jämför alla testade produkter

Publicerad

Många av våra tester uppdateras löpande och vår målsättning är att enbart redovisa produkter som finns kvar i handeln (hör gärna av dig om du hittar exempel på motsatsen). Alla modeller i en tabell är, oavsett testdatum, prövade med exakt samma testprogram och alltså helt jämförbara. Läs mer om våra tester här