Hoppa till innehållet

Råd&Rön använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Pasta – bäst i test

Fibrer och fullkorn används flitigt i marknadsföringen av pasta. Och vårt test visar att den ofta innehåller mer fibrer än vad tillverkarna anger. 

I korthet

  • Vi har testat tio sorters pastaskruvar med varierande fiberinnehåll. Analysen visar att de flesta sorterna innehåller mer fibrer än vad som står på förpackningarna.
  • Bäst i testet är Änglamarks och Barillas fusilli, där smakpanelen gillar såväl utseende som doft och smak. 
  • Carbzone proteinpasta får uselt betyg av panelen, som tycker att den smakar papper och har en grynig och samtidigt gummiartad konsistens.

 

Utforska och jämför alla testade produkter

Publicerad

Många av våra tester uppdateras löpande och vår målsättning är att enbart redovisa produkter som finns kvar i handeln (hör gärna av dig om du hittar exempel på motsatsen). Alla modeller i en tabell är, oavsett testdatum, prövade med exakt samma testprogram och alltså helt jämförbara. Läs mer om våra tester här