Hoppa till innehållet

Råd&Rön använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Mozzarella

Friskare smak, vackrare färg och mer karaktär – buffeln vinner stort över kon när vår panel provsmakar mozzarella.

I korthet

  • Vår smakpanel har bedömt smak och konsistens på 14 sorters mozzarella, sju gjorda av buffelmjölk och sju av komjölk.
  • Buffelmozzarella är dyrare än komozzarella, men har också mer smak och karaktär och gillas mer av smakpanelen.
  • Bäst i test är buffelmozzarellan Zeta Mozzarella di Bufala Campana och komozzarellan Matric (Benessere) Eko Mozzarella Bio.
  • Komozzarellan från X-tra (Coop) utses till Bra köp.

Utforska och jämför alla testade produkter

Publicerad

Många av våra tester uppdateras löpande och vår målsättning är att enbart redovisa produkter som finns kvar i handeln (hör gärna av dig om du hittar exempel på motsatsen). Alla modeller i en tabell är, oavsett testdatum, prövade med exakt samma testprogram och alltså helt jämförbara. Läs mer om våra tester här