Hoppa till innehållet

Varning: Här är prylarna som är sämst i test 2023

Livet är fullt av besvikelser och så även våra tester. Här är 15 produkter som presterat riktigt uselt under det gångna året. Vissa av dem ger kanske bara en dålig smak i munnen medan andra till och med är farliga.

Publicerad

Sämst i test - 15 produkter som inte håller måttet.

Värmebölja i frysboxen

I frysboxen vill man att det ska bli åtminstone 18 grader kallt för att maten ska hålla sig så länge som möjligt. Flera boxar i vårt test har svårt att hålla den temperaturen. Två av boxarna, Whirlpool 31331 och Whirlpool 3134, lyckas inte ens komma ner till –18 och får bottenbetyg för sin förmåga att frysa mat, vilket är trist när det är produktens enda uppgift.

Whirlpool lyckas inte komma ned i rätt temperatur.

Bättre boxar hittar du i vårt test av 49 frysar

Bra så länge det inte regnar

Revolution Race Explor Backpack är en favorit hos vår testpanel, med höga betyg för allt från komfort till fickornas placering. Tyvärr håller den bara för uppehållsväder. I vårt regntest blir det plaskblött på insidan, även i datorfacket, vilket kan stå dig dyrt.

Bra så länge som det är fint väder.

Hitta en ryggsäck som klarar regnet i vårt test

Oljig i stället för frasig

En god våffla ska ha ett frasigt yttre och ett luftigt inre. Garants ekologiska våffelmix levererar i stället en kompakt insida och ett oljigt yttre. Smaken är heller inte till belåtenhet och mixen får en bottenplats i vårt våffelmixtest.

Kompakt insida och oljigt yttre är inte det man önskar hos en våffla.

Goda våfflor med rätt mix hittar du i vårt test

Ingen höjdare för hundens hud

Det är gott om riktigt låga betyg för många av produkterna i vårt test av hundschampo. Med för lågt pH, tre starkt allergena konserveringsmedel och missad varning i märkningen om att innehållet kan vara allergiframkallande för husse och matte lyckas Sthlm Dogspa Hydrating Shampoo bli sämst i ett test där ingen produkt presterar speciellt bra.

Ingen hit för varken hund eller husse.

Hitta ett bättre alternativ i vårt test av 20 sorter

Krocksäker med giftrisk

Ett bra babyskydd ska förstås skydda barnet vid en krock. Det fixar Maxi-Cosi Pebble 360 Pro med ett okej resultat. Värre är det när det gäller skadliga ämnen. Babyskyddets etikett innehåller stora mängder av PAH, en grupp kemikalier som kan orsaka cancer. Vi tycker inte att sådana ämnen ska finnas i produkter som kommer i kontakt med barn.

Gifter i produkter för barn är ett säkert sätt att bli sämst i test.

Hitta babyskydd utan gift i vårt test av 92 bilbarnstolar

Snygga fransar men stygga kemikalier

I vårt test av mascara fanns en hel bunt med förpackningar som gör det svårt att utnyttja det dyra innehållet i burken. Men värre är det med Max Factor Divine Lashes mascara, som har så höga nivåer av nickel att det kan orsaka allergiska reaktioner. Dessutom innehåller den det hormonstörande ämnet propylparaben.

Risk för allergisk reaktion i stället för bara snygga fransar.

Välj i stället en bra mascara ur vårt test

Skralt ljud från smart högtalare

Den må vara smart och kunna ge svar på tal, men något välljud erbjuder den inte. Googles smarta högtalare Nest Mini har smalt ljudspektrum, saknar bas och kan inte spela högt. Det betyder lägsta möjliga betyg för ljudkvalitet i vårt test av smarta högtalare.

Nest Mini är bättre att prata med än att lyssna på.

Smarta högtalare med välljud hittar du i vårt högtalartest

Luftrenare som inte rensar luften

En luftrenare kan ge dig bättre inomhusmiljö med färre partiklar och föroreningar. Men två av modellerna i vårt test fungerar tvärtom och skapar fler föroreningar än de tar bort. Airtech Mac 500 s och Cecotec TotalPure 1000 Ozone sprider ozon i sin omgivning, vilket kan vara irriterande för luftvägarna och dessutom bidra till att skapa andra oönskade ämnen i luften.

Lyckas inte rensa luften.

Hitta luftrenare som fungerar i vårt test av 21

Avbruten hjälp i köket

Köksmaskinen Domo DO9070KR är ingen frälsare i köket. Maskinen fixar inte vårt uthållighetstest – motorn la av och maskinen blev obrukbar på testets tredje dag. Lite synd eftersom den annars fick fina betyg för sin förmåga att fixa både deg och vispad grädde.

Bryter ihop i köket.

Hitta en köksmaskin som håller i vårt test

Metallisk smak ger bottenplacering

Lidls Freshona konserverade kikärtor är inget för kräsna. Vår testpanel ansåg dem vattniga, smaklösa och med en metallisk bismak. Eller kort och gott otäcka. Inga bra omdömen för en produkt man ju faktiskt ska stoppa i munnen.

Metallisk smak ingen höjdare enligt smakpanelen.

Hitta goda kikärtor i vårt test

Vanskliga i väta

I vårt test av sommardäck är funktionen på våt vägbana det som är viktigast ur säkerhetssynpunkt. Här misslyckas däcken Premiorri Solazo, Riken Road Performance och Doublecoin DC99 helt med uppdraget att hjälpa föraren att framföra bilen på ett säkert sätt. Alla tre får lägsta möjliga betyg för hur de uppför sig på våt väg och är riktigt usla när det gäller bromssträcka och möjligheten att hantera bilen.

Triss i farliga däck.

Hitta säkra sommardäck i vårt test av 66 däck

Därför är de med på listan

Sämst i test är produkter från våra tester under förra året som är farliga, giftiga, falska, går sönder eller helt enkelt är riktigt dåliga på sin uppgift.